
1 su bardagi dut pekmezi (diğer pekmez çeşitleri de olur)
2 su bardagi seker
1.5 su bardagi su
yarim su bardagi un
yarim su bardagi nisasta
1 vanilya
300 gr cevizici
HAZIRLANIŞI:
İğnemize oya ördügümüz naylon ip gecirip iki kat olarak düğümleyelim.
Cevizlerimizi naylon ipimize dizelim.
Ben asmak icin cengel kullandim,isteyenler camasir ipinede baglayabilirler.
Pekmezi,suyu,sekeri,un,nisasta,vanilyayi tencereye alip cirpma teli ile iyice cirpalim ve tenceremizi ocagin üzerine alip kaynamasi icin cirpmaya devam edelim.
Kaynadıktan sonra baya katilasicak arkadaslar.tabi ocagin ayarini kisip iyice kaynatalimki un kokmasin tatlımız.
İyice kaynadiktan sonra kenara alip cevizlerimizi ipe dizilmis sekilde tek tek alip pekmezli harcin icine batirip kasikla her tarafina bu harctan sürüp cikaralim ve asalım.
Harcımız cok kalin oldugu icin zaten akitma yapmiyor ve hemencecik kuruyor.
Tüm cevizlerimizi bu sekilde yapip bitirelim ve asalım.
Lütfen kurutma islemi oda ısısın da olsun.
Bu havalar da dışarıya asmayın veya kalorifer yanina asmayın.
Daha cok eritirsiniz sucuklarınızı.
Sucuklarımızı odanın bir tarafına asalım kurusunlar.
Ben mutfaktaki kepce askısına astım ve iki üc güne kalmadan kurudular.
Sucukların kuru bildigimiz bir oda ısısındaki 18-20 dereceli bir ortamda kuruması lazım.
Kuruduktan sonra benim gibi ipten çıkartıp afiyetle tüketebilirsiniz.
NOT:SAKIN KURUMASI İÇİN FIRINA VERMEYİN.........
Yorumlar
Yorum Gönder