SÜTLÜ İRMİKLİ JÖLELİ PASTA



 

Malzmeler:

  • 1 su bardağı irmik 
  • 1 su bardağı şeker 
  • 1 lt. süt 
  • 1 paket vanilya 
  • 1 çorba kaşığı hindistan cevizi (isteğe bağlı)
  • 50 gr. margarin (ben eklemiyorum) 
Yapılışı:

  • İrmik, süt ve şeker sürekli karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir. 
  • Göz göz olunca vanilya ve h. cevizi de eklenir. Kısık ateşte 1-2 dk. daha tutulur. 
  • İlk sıcaklığı çıktıktan sonra hafif ıslatılmış yuvarlak borcama dökülür. (istenirse yarısı dökülüp araya bisküvi, ceviz fındık kırığı vs. eklenebilir.)
  • Üzeri meyve+jöle ya da meyve+su+nişasta veya ceviz, fındık, h. cevizi, tarçınla süslenebilir