Malzmeler:
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1 lt. süt
- 1 paket vanilya
- 1 çorba kaşığı hindistan cevizi (isteğe bağlı)
- 50 gr. margarin (ben eklemiyorum)
Yapılışı:
- İrmik, süt ve şeker sürekli karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir.
- Göz göz olunca vanilya ve h. cevizi de eklenir. Kısık ateşte 1-2 dk. daha tutulur.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra hafif ıslatılmış yuvarlak borcama dökülür. (istenirse yarısı dökülüp araya bisküvi, ceviz fındık kırığı vs. eklenebilir.)
- Üzeri meyve+jöle ya da meyve+su+nişasta veya ceviz, fındık, h. cevizi, tarçınla süslenebilir