** 3 su bardağı süt
** 1 su bardağı şeker
** 2 yemek kaşığı nişasta
** 1 paket vanilin
** 1 su bardağı ayıklanmış Antep fıstığı
** 1 yemek kaşığı bal
HAZIRLANIŞI:
** Bir tencereye şekeri, nişastayı ve vanilini koyup karıştırın.
** Üzerine sütü yavaş yavaş ekleyerek bütün malzemelerin birbiriyle karışmasını sağlayın.
** Malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra tencereyi ocağa alıp karışımı kısık ateşte pişirmeye başlayın.
** Antep fıstıklarını toz haline getirdikten sonra üzerine 1 kaşık balı ekleyip rondodan geçirin.
** Hazırladığınız fıstık ezmesini ocakta pişmekte olan karışıma ekleyin ve karıştırın.
** 1-2 dakika kaynattığınız karışımı ocaktan alıp oda sıcaklığına gelene kadar karıştırın.
** Biraz ılındıktan sonra ağzı kapalı bir kabın içine aldığınız karışımı buzdolabına koyup soğutun ve oraDan da buzluğa alın.
** Birkaç saatte bir buzluktan çıkarıp karıştırın, böylece dondurmanın arasında oluşabilecek buzlanmaları önlemiş olursunuz.
** Servisten önce bir süre buzlukta bekletmeyi unutmayın ve 1 hafta içinde tüketin.