ANTEP FISTIKLI DONDURMA

MALZEMELER:

** 3 su bardağı süt
** 1 su bardağı şeker
** 2 yemek kaşığı nişasta
** 1 paket vanilin
** 1 su bardağı ayıklanmış Antep fıstığı
** 1 yemek kaşığı bal

HAZIRLANIŞI:

**  Bir tencereye şekeri, nişastayı ve vanilini koyup karıştırın.
**  Üzerine sütü yavaş yavaş ekleyerek bütün malzemelerin birbiriyle karışmasını sağlayın.
**  Malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra tencereyi ocağa alıp karışımı kısık ateşte pişirmeye başlayın.
**  Antep fıstıklarını toz haline getirdikten sonra üzerine 1 kaşık balı ekleyip rondodan geçirin.
**  Hazırladığınız fıstık ezmesini ocakta pişmekte olan karışıma ekleyin ve karıştırın.
**  1-2 dakika kaynattığınız karışımı ocaktan alıp oda sıcaklığına gelene kadar karıştırın.
**  Biraz ılındıktan sonra ağzı kapalı bir kabın içine aldığınız karışımı buzdolabına koyup soğutun ve oraDan da buzluğa alın.
**  Birkaç saatte bir buzluktan çıkarıp karıştırın, böylece dondurmanın arasında oluşabilecek buzlanmaları önlemiş olursunuz.
**  Servisten önce bir süre buzlukta bekletmeyi unutmayın ve 1 hafta içinde tüketin.