** Yarım kilo bezelye
** 5 su bardağı tavuk suyu (veya su yada et suyu isteğe bağlı)
** yarım kilo pazı yaprağı
** 2-3 sap pırasa
** 1 adet patates
** tuz
** karabiber
** zeytin yağı
HAZIRLANIŞI:
** Patatesi tencere koyun içine pırasaları dilimleyerek ekleyin ve 1 bardak su ilave edip haşlayın..
** Ayrı bir kapta ayıkladığınız bezelyeleri haşlayıp suyunu süzün 1 çay bardağı kadarın ayırın...
** Patatesler haşlanmaya başlayınca içine pazı ve bezelyeleri de ilave edip blendirdan geçirin.
** Tavuk suyunu ekleyin ve bir tutam karabiber ekleyip ocağın altını kısın.
** Tencereye ayırdığınız bezelyeleri ilave edin.
** 10 dakika sonra ocaktan alın.
** Çorbayı servis tabaklarına alıp üzerine zeytin yağı gezdirip servis yapın...
*****AFİYET OLSUN*****