BEZELYE ÇORBASI

MALZEMELER:

**   Yarım kilo bezelye
**   5 su bardağı tavuk suyu (veya su yada et suyu isteğe bağlı)
**   yarım kilo pazı yaprağı
**   2-3 sap pırasa
**   1 adet patates
**   tuz
**   karabiber
**   zeytin yağı


HAZIRLANIŞI:

**   Patatesi tencere koyun içine pırasaları dilimleyerek ekleyin ve 1 bardak su ilave edip haşlayın..
**   Ayrı bir kapta ayıkladığınız bezelyeleri haşlayıp suyunu süzün 1 çay bardağı kadarın ayırın...
**   Patatesler haşlanmaya başlayınca içine pazı ve bezelyeleri de ilave edip blendirdan geçirin.
**   Tavuk suyunu ekleyin ve bir tutam karabiber ekleyip ocağın altını kısın.
**   Tencereye ayırdığınız bezelyeleri ilave edin.
**   10 dakika sonra ocaktan alın.
**   Çorbayı servis tabaklarına alıp üzerine zeytin yağı gezdirip servis yapın...

             *****AFİYET OLSUN*****