** Yarım kilo ince bulgur
** 1.5 Çorba kaşığı biber salçası
** Bulguru yoğurmak için su
** 1 Su bardağı un
** 1 Adet yumurta
** 1 Adet limon
** 6-7 Dal kıyılmış maydanoz
** 1 Su bardağı zeytinyağı
** 1 Baş dövülmüş sarımsak
** 1 Tatlı kaşığı kimyon
** Tuz
HAZIRLANIŞI:
** Bulguru yarım çorba kaşığı salça ile karıştırın.
** Üzerine azar azar su serperek yoğurun.
** 5-10 Dakika dinlendirip, bulgurun şişmesini bekleyin.
** Karışıma un, yumurta, kimyon ve tuz ekleyin.
** Ara ara su serperek yoğurun.
** Hazırladığınız kaöte harcından fındık büyüklüğünde parçalar alıp, yuvarlayın.
** Yuvarlakların ortasına hafif çukur olacak şekilde elinizle bastırın.
** Bir tencerede su kaynatın.
** Yarım çorba kaşığı tuz ve yarım limon suyunu ekleyin.
** Köfteleri ilave edip, 15-20 dakika pişirin.
** Delikli kepçe ile servis tabağına alın.
** Zeytinyağında dövülmüş sarımağı kavurun.
** 1 Çorba kaşığı salça ve kalan yarım limonun suyunu ilave edip, kaynatın.
** Sarımsaklı karışımı köftelerin üzerine dökün.
** Maydanoz serpip, servis yapın.
*****AFİYET OLSUN*****