Ana içeriğe atla
EV YAPIMI DAMLA SAKIZLI DONDURMA TARİFİ
Malzemeler
- 1 litre süt ( 5 klasik su bardağı)
- 1 su bardağı +1 yemek kaşığı şeker
- 1 silme yemek kaşığı salep
- 2 adet damla sakızı
Dondurmanın Yapılışı
- Sütü tencereye koyup kaynamaya bırakın
- bir havanda çok az şeker ve damla sakızını dövün.Diğer şeker ve saleple karıştırın
- Süt kaynamaya başladıktan sonra,karışımı içine atın
- Karıştırarak 10 dakika pişirin ocaktan alın.Dondurmayı ara sıra karıştırarak soğutun.
- Soğuyan dondurmayı derin dondurucuya koyun,saatte bir olmak üzere üç kez karıştırın.
- 7-8 saat bekleyen dondurma artık hazır.
- Dolaptan çıkardıktan sonra çok sert oluyor,5-10 dakika kadar bekleyip öyle servis ederseniz daha rahat olur.
- Dondurma kaşığı veya normal kaşıkla kazıyarak kaselere yerleştirin.
- Erimeden servis edin..