MALZEMELER:
*1 litre süt
*2 su bardağı su (pirinçleri haşlamak için)
*1.5 su bardağı şeker
*2.5 yemek kaşığı nişasta
*1 su bardağından biraz daha az pirinç
*1 çay bardağı su (nişastayı eritmek için)
HAZIRLANIŞI:
*Pirinci yıkayıp 2 su bardağı su ile kısık ateşte 15 dk pişirin.(pirinçler yumuşayıncaya kadar).
*Soğuk sütü,şekeri ve 1 çay bardağı suda erittiğimiz nişastayı ekleyelim.
*Pişirdiğimiz pirinçleride ekleyip kısık ateşte kaynayana kadar pişirelim.
*Fırına dayanaklı kaselere yada güveçlere katıp yarım saat kadar üzerinin kaymak tutmasını bekleyin.(hemen fırına koymayın).
*Fırın tepsisinin altına 2 parmak kadar su koyun.200 derecede ısıtılmış fırıda üstleri kızarana dek pişirin.
AFİYET OLSUN......