Malzemeler,
- 2,5 su bardağı un
- 1/4 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı kahverengi şeker
- 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi
- 1/3 su bardağı pudra şekeri
- 180 gram tereyağı (veya margarin)
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 paket vanilin
- 1 adet yumurta, 1 adet yumurta sarısı
- Un, kabartma tozu, karbonat, vanilin ve tuzu bir kapta karıştırınız.
- Ayrı bir kabın içinde sıvı yağı, fıstık ezmesini, tereyağını, pudra şekerini ve kahverengi şekeri karıştırıp özleşene kadar çırpınız.
- Yumurtaları ekleyip tekrar çırptıktan sonra unlu karışımı ekleyip özleşene kadar yoğurunuz. Hamur biraz yumuşak olacaktır.
- Küçük parçalar kopararak elinizle şekil verin. Yağlanmış tepsiye dizin. Çatal ile üzerini bastırarak yassı bir görünüm kazanmasını sağlayın.
- 175 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika kadar kenarları hafifçe kahverengileşene kadar pişiriniz.
- Kurabiyeler biraz sertleşinceye kadar tepside dizili olarak kalmalıdır. Soğuyunca tepsiden alabilirsiniz