FISTIK EZMELİ KURABİYE

Fıstık Ezmeli Kurabiye Tarifi

Malzemeler,
  • 2,5 su bardağı un
  • 1/4 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı kahverengi şeker
  • 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi
  • 1/3 su bardağı pudra şekeri
  • 180 gram tereyağı (veya margarin)
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 paket vanilin
  • 1 adet yumurta, 1 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı,

  • Un, kabartma tozu, karbonat, vanilin ve tuzu bir kapta karıştırınız.
  • Ayrı bir kabın içinde sıvı yağı, fıstık ezmesini, tereyağını, pudra şekerini ve kahverengi şekeri karıştırıp özleşene kadar çırpınız.
  • Yumurtaları ekleyip tekrar çırptıktan sonra unlu karışımı ekleyip özleşene kadar yoğurunuz. Hamur biraz yumuşak olacaktır.
  • Küçük parçalar kopararak elinizle şekil verin. Yağlanmış tepsiye dizin. Çatal ile üzerini bastırarak yassı bir görünüm kazanmasını sağlayın.
  • 175 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika kadar kenarları hafifçe kahverengileşene kadar pişiriniz.
  • Kurabiyeler biraz sertleşinceye kadar tepside dizili olarak kalmalıdır. Soğuyunca tepsiden alabilirsiniz