GÜLLAÇ TARİFİ

Bademli Fıstıklı Güllaç Tarifi MALZEMELER:

**  12 adet güllaç yufkası
**  2,5 litre süt
**  750 gram kadar tozşeker
**  1 paket vanilya
**  Süs için nar taneleri
**  İsteğe göre ceviz içi veya fıstık içi ( dövülmüş

HAZIRLANIŞI:

**  İlk önce süt ve şekeri birlikte kaynatarak işlemlere başlayalım.
**  Kaynadıktan sonra 1 paket vanilya ekleyerek ılımaya bırakıyoruz.
**  Sırası ile bir güllaç yaprağının parlak kısmı yukarda olacak şekilde tepsiye seriyoruz.
**  Üzerine kepçe ile ılık sütten gezdiriyoruz.
**  Diğer güllaç yaprağını da üzerine koyarak tekrardan kepçe ile ılık süt gezdirin.
**  Bu şekilde tüm güllaç yapraklarını bu işlemi tekrarlayın.
**  Daha sonra ise kalan sütü en üst yaprağın üzerine hepsini dökün.
**  Tepsiyi buzdolabında 2 saat kadar bekletin.
**  Ve servisten önce üzerine nar taneleri ile birlikte isteğe göre ceviz, isteğe göre fıstık içini dökün.
**  İsteğe göre yaprakların arasına ceviz veya fıstıkta koyulabilir.

     *****AFİYET OLSUN*****

Yorumlar