** 12 adet güllaç yufkası
** 2,5 litre süt
** 750 gram kadar tozşeker
** 1 paket vanilya
** Süs için nar taneleri
** İsteğe göre ceviz içi veya fıstık içi ( dövülmüş
HAZIRLANIŞI:
** İlk önce süt ve şekeri birlikte kaynatarak işlemlere başlayalım.
** Kaynadıktan sonra 1 paket vanilya ekleyerek ılımaya bırakıyoruz.
** Sırası ile bir güllaç yaprağının parlak kısmı yukarda olacak şekilde tepsiye seriyoruz.
** Üzerine kepçe ile ılık sütten gezdiriyoruz.
** Diğer güllaç yaprağını da üzerine koyarak tekrardan kepçe ile ılık süt gezdirin.
** Bu şekilde tüm güllaç yapraklarını bu işlemi tekrarlayın.
** Daha sonra ise kalan sütü en üst yaprağın üzerine hepsini dökün.
** Tepsiyi buzdolabında 2 saat kadar bekletin.
** Ve servisten önce üzerine nar taneleri ile birlikte isteğe göre ceviz, isteğe göre fıstık içini dökün.
** İsteğe göre yaprakların arasına ceviz veya fıstıkta koyulabilir.
*****AFİYET OLSUN*****
Yorumlar
Yorum Gönder