** 2 su bardağı nohut
** 3-4 çorba kaşığı tahin
** 5-6 diş sarımsak
** bol limon (isteğe göre çoğaltılabilir.)
** bol kimyon
** 2 yemek kaşığı zeytinyağı yada tereyağı
** kırmızıbiber
** tuz
** yarım demet maydanoz
HAZIRLANIŞI:
** Nohut yıkanıp akşamdan ıslatılmaya bırakılır.
** Daha sonra pişirilip suyu süzülür.
** Kevgirden geçirilip (yağ hariç)bütün malzemelerilave edilir.
** Robottan geçirilir ve servis tabağına alınır.
** Kıyılmış maydanoz etrafına garnitür yapılır.
** Ortasına kızdırılmış biberli yağ dökülür.
** Ortasından kenarlarına doğru bıçakla ince yollar çizilir.
** Yağları çizilen hatlardan sızdırarak özel şekiller oluşturulur.
NOT:***ZEYTİNYAĞI KATILIRSA SOĞUK,TEREYAĞI KATILIRSA SICAK OLARAK YENİLİR****
Yorumlar
Yorum Gönder