HUMUS

MALZEMELER:

**  2 su bardağı nohut
**  3-4  çorba kaşığı tahin
**  5-6 diş sarımsak
**  bol limon (isteğe göre çoğaltılabilir.)
**  bol kimyon
**  2 yemek kaşığı zeytinyağı yada tereyağı
**  kırmızıbiber
**  tuz
**  yarım demet maydanoz

HAZIRLANIŞI:

**  Nohut yıkanıp akşamdan ıslatılmaya bırakılır.
**  Daha sonra pişirilip suyu süzülür.
**  Kevgirden geçirilip (yağ hariç)bütün malzemelerilave edilir.
**  Robottan geçirilir ve servis tabağına alınır.
**  Kıyılmış maydanoz etrafına garnitür yapılır.
**  Ortasına kızdırılmış biberli yağ dökülür.
**   Ortasından kenarlarına doğru bıçakla ince yollar çizilir.
**  Yağları çizilen hatlardan sızdırarak özel şekiller oluşturulur.

NOT:***ZEYTİNYAĞI KATILIRSA SOĞUK,TEREYAĞI KATILIRSA SICAK OLARAK YENİLİR****  

Yorumlar