ISPANAKLI KEK

MALZEMELER:

2 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
yarım su bardağı sıvı yağ
200 gr ıspanak ( püre halinde yarım su bardağı)

Üzerine:

1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt

HAZIRLANIŞI:

*Ispanakları yıka ve doğra.
*  Tavada suyunu salana kadar kavur.
* Püre haline getirmek için rondodan geçir.
* Yada derin bir kabın içinde mikserle püre haline gelesiye kadar çırp.
*1 paket krem şantiyi süt ile hazırla ve kek olasıya kadar buzdolabında beklet.
*Yumurta ve şekeri iyice çırp.(4-5 dakika kadar)
*Sonra içine yağ, vanilya, kabartmatozu, ıspanak püresi ve unu ekleyip karıştır.
*Yağlanmış ve tabanına yağlı kağıt konmuş tepsiye dök.
*Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişir. ( pişip pişmediğini kürdan ile kontrol et)
*Kıyılarını kes. (yuvarlak, kare vs.)
*Kıyılarını robotta un şeklinde kıy.
*Hazırlanmış olan krem şantiyi kekin üzerine sür.(kekin soğuk olması gerekir)
*Un haline getirilmiş kek parçacıklarını üzerine serp.
Afiyet Olsun.