Yapılışı:
- Soğanı rendeleyip , ekmeği ufalayın. Ya da ikisini de robottan geçirin.
- Yumurtayı, baharatları,tuzu, maydanozu ve kıymayı da ekleyip yoğurun.
- İnce,uzun şekil verin. İzmir Köfte'nin özelliği yassı olmaması.
- Patatesleri soyup, elma dilimi şeklinde dilimleyin.
- Köfteler ile patatesler aynı boyda olursa daha güzel görünür tabakta.
- Patates ve köfteleri sırasıyla zeytinyağında çok az kızartın ve tepsiye sıralayın.
- 2 iri domatesi rendeleyin.
- Sosu için köfteleri kızarttığınız zeytinyağından 1 çay bardağı kadar yağı bir pişirme kabına alın.
- İçine biber salçasını ilave edin. Kısık ateşte salçayı karıştırarak yağ ile özleştirin.
- Rendelenmiş domatesi ilave edin.
- Tuz ve kekik ilave edin.
- Domatesin çiğ tadı geçene kadar pişirin.
- Hazırladığınız sosu tepsideki köfte patateslerin üstüne dökün.
- 1 domatesin kabuğunu soyup dilimleyin ve en üste sıralayın.
- Aralarına biberleri sıralayın.
- Tepsinin kenarından 1 çay bardağına yakın sıcak su koyun.
- 180 C'de patatesler kızarana kadar pişirin.