İZMİR KÖFTE TARİFİ!!!!!!.

 


Yapılışı:

  • Soğanı rendeleyip , ekmeği ufalayın. Ya da ikisini de robottan geçirin.
  • Yumurtayı, baharatları,tuzu, maydanozu ve kıymayı da ekleyip yoğurun.
  • İnce,uzun şekil verin. İzmir Köfte'nin özelliği yassı olmaması.
  • Patatesleri soyup, elma dilimi şeklinde dilimleyin.
  • Köfteler ile patatesler aynı boyda olursa daha güzel görünür tabakta.
  • Patates ve köfteleri sırasıyla zeytinyağında çok az kızartın ve tepsiye sıralayın.
  • 2 iri domatesi rendeleyin.
  • Sosu için köfteleri kızarttığınız zeytinyağından 1 çay bardağı kadar yağı bir pişirme kabına alın.
  • İçine biber salçasını ilave edin. Kısık ateşte salçayı karıştırarak yağ ile özleştirin.
  • Rendelenmiş domatesi ilave edin.
  • Tuz ve kekik ilave edin.
  • Domatesin çiğ tadı geçene kadar pişirin.
  • Hazırladığınız sosu tepsideki köfte patateslerin üstüne dökün.
  • 1 domatesin kabuğunu soyup dilimleyin ve en üste sıralayın.
  • Aralarına biberleri sıralayın.
  • Tepsinin kenarından 1 çay bardağına yakın sıcak su koyun.
  • 180 C'de patatesler kızarana kadar pişirin.