KAKAOLU DONDURMA

MALZEMELER:

**1 lt süt
**1 su bardağı şeker
**2 yemek kaşığı mısır nişastası
**1 yumurta sarısı
**1 su bardağı kakao
**1 paket vanilin

HAZIRLANIŞI:

**Bir tencerede yumurta sarısını çırpın.
**Vanilin, kakao ve şekeri de ekleyip çırpmaya devam edin.
**Mısır nişastasını ekledikten sonra sütü azar azar katarak malzemelerin birbirine tamamen karışmasını sağlayın.
**Ocağa aldığınız karışımı kısık ateşte pişirmeye başlayın; 1-2 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın.
**Karışım oda sıcaklığına gelene kadar aralıklarla karıştırın.
**Oda sıcaklığına geldikten sonra bir kaba alın ve buzdolabına koyup soğumasını bekleyin.
**Tamamen soğuduğundan emin olduğunuzda en düşük sıcaklığa ayarladığınız buzluğa koyun.
**Sertleşene kadar buzluktan birkaç saatte bir çıkarıp karıştırın.
**Servis yapmadan önce bir süre buzlukta bekletin.
**Dondurmayı 1 hafta içinde tüketmeye özen gösterin.
*****AFİYET OLSUN*****