** 3 su bardağı un
** 1 yemek kaşığı yoğurt
** 2 yemek kaşığı sıvıyağ
** 1 yumurta
** 250 gram margarin (oda sıcaklığında)
** 1 paket kabartma tozu
** 1 su bardağı ince dövülmüş ceviz
ŞERBETİ İÇİN:
** 3 su bardağı toz şeker
** 3 su bardağı su
** yarım limon suyu
HAZIRLANIŞI:
** İlk önce şerbeti hazırlayalım.
** Su ve şekeri tencereye alıp kaynatın.
** Orta ateşte 20 dakika kadar kaynatıp limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın.Soğumaya bırakın.
** Bu arada margarin un ve kabartma tozunu birbirine karıştırın.
** Önce yoğurdu sonra sıvıyağı ve yumurtayı ekleyip iyice yoğurun.
** Yumuşak bir hamur elde etmelisiniz..
** Hamurun üzerini bir bezle örterek 10 dakika dinlendirin.
** Bu sürenin sonunda hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp bir kevgir veya tırtıklı rende üzerinde bastırarak gezdirin ve çay tabağı büyüklüğünde yayın.
** Ortasına yeteri kadar ceviz içi koyup alt tarafından kapatın.
** Şekilli kısımları üste gelecek şekilde fırın tepsisine dizin.
** 180 derecede 20 dakika pişirin.
** Fırını maksimuma getirin ve ızgara bölümünde üstlerini 5 dakika kadar daha üstünü kızartana kadar pişirin.
** Fırından çıkartıp 5 dakika sonra soğuk şerbeti üzerine dökün.
*****AFİYET OLSUN*****