KALBURABASTI

MALZEMELER:

**   3 su bardağı un
**   1 yemek kaşığı yoğurt
**   2 yemek kaşığı sıvıyağ
**   1 yumurta
**   250 gram margarin (oda sıcaklığında)
**   1 paket kabartma tozu
**   1 su bardağı ince dövülmüş ceviz

ŞERBETİ İÇİN:

**   3 su bardağı toz şeker
**   3 su bardağı su
**   yarım limon suyu

HAZIRLANIŞI:

**   İlk önce şerbeti hazırlayalım.
**   Su ve şekeri tencereye alıp kaynatın.
**   Orta ateşte 20 dakika kadar kaynatıp limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın.Soğumaya bırakın.
**   Bu arada margarin un ve kabartma tozunu birbirine karıştırın.
**   Önce yoğurdu sonra sıvıyağı ve yumurtayı ekleyip iyice yoğurun.
**   Yumuşak bir hamur elde etmelisiniz..
**   Hamurun üzerini bir bezle örterek 10 dakika dinlendirin.
**   Bu sürenin sonunda hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp bir kevgir veya tırtıklı rende üzerinde bastırarak gezdirin ve çay tabağı büyüklüğünde yayın.
**   Ortasına yeteri kadar ceviz içi koyup alt tarafından kapatın.
**   Şekilli kısımları üste gelecek şekilde fırın tepsisine dizin.
**   180 derecede 20 dakika pişirin.
**   Fırını maksimuma getirin ve ızgara bölümünde üstlerini 5 dakika kadar daha üstünü kızartana kadar pişirin.
**   Fırından çıkartıp 5 dakika sonra soğuk şerbeti üzerine dökün.

              *****AFİYET OLSUN*****