KARADUTLU DONDURMA

MALZEMELER:

**  1 adet çubuk vanilya
**  1 su bardağı tozşeker
**  5 çorba kaşığı su
**  6 adet yumurtanın sarısı
**  2 paket (400 ml) krema
**  200 gram karadut
HAZIRLANIŞI

**   Vanilya çubuğunu diklemesine ikiye kesin ve bir kaba aktarın.
**   Üzerine tozşeker ve 5 çorba kaşığı suyu katarak, kısık ateşte pişirin.
**   Tozşeker eriyip, hafif tıkırdayana dek kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın.
**   Bu arada yumurta sarılarını, yüksek hızda, krema kıvamı alıp kokusu gidene dek çırpın. ** 
**   Çırpılmış yumurtaları hazırladığınız sıcak şurubun içine çok yavaşça akıtın.
**  Çırpıcıyı bu işlemde de kullanın.
**   Ayrı bir kapta kremayı çırpın.
**   Yumurtalı şurubu, ağır ağır kremaya akıtın.
**  Malzemeyi iyice çırpın.
**  Son olarak üzerine dut ları ekleyin.
**   Bir kaşıkla karıştırın.
**   Dondurmayı uygun bir kalıba boşaltıp buzluğa koyun.
**   Donunca, buzluktan çıkarıp, karadutla süsleyerek servis yapın.

*****AFİYET OLSUN*****