** 1 adet çubuk vanilya
** 1 su bardağı tozşeker
** 5 çorba kaşığı su
** 6 adet yumurtanın sarısı
** 2 paket (400 ml) krema
** 200 gram karadut
HAZIRLANIŞI
** Vanilya çubuğunu diklemesine ikiye kesin ve bir kaba aktarın.
** Üzerine tozşeker ve 5 çorba kaşığı suyu katarak, kısık ateşte pişirin.
** Tozşeker eriyip, hafif tıkırdayana dek kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın.
** Bu arada yumurta sarılarını, yüksek hızda, krema kıvamı alıp kokusu gidene dek çırpın. **
** Çırpılmış yumurtaları hazırladığınız sıcak şurubun içine çok yavaşça akıtın.
** Çırpıcıyı bu işlemde de kullanın.
** Ayrı bir kapta kremayı çırpın.
** Yumurtalı şurubu, ağır ağır kremaya akıtın.
** Malzemeyi iyice çırpın.
** Son olarak üzerine dut ları ekleyin.
** Bir kaşıkla karıştırın.
** Dondurmayı uygun bir kalıba boşaltıp buzluğa koyun.
** Donunca, buzluktan çıkarıp, karadutla süsleyerek servis yapın.
*****AFİYET OLSUN*****