MALZEMELER:
- Yarım kg kavun
- 300 gr süt
- yarım su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 kutu krema (200 gr)
- yarım limon suyu
HAZIRLANIŞI:
*Süt, nişasta ve kremayı kabımıza alıp karıştıralım,*Ocağımızı yakıp muhalebi kıvamına gelene kadar karıştırarak bir taşım kaynatıp ocağı söndürelim ve soğutalım.
*Soğuyunca kabuğun içinden sıyırarak robottan geçirdiğimiz kavunu, limon suyunu ilave edip karıştıralım,
*Malzememizi saklama kabına boşaltıp dondurucuya kaldıralım,
*Saatte bir çıkartıp içten dışa doğru hızlı hızlı çatal yardımıyla karıştıralım,
*Tekrar dondurucuya kaldıralım,
*Bu işlemi 4-5 kez yapalım,
*Eğer dondurmamız kaşığı daldırdığımızda helva gibi kaşığımıza geliyorsa dondurmamızın kıvamı olmuş demektir.
*Dondurmayı servis yapmadan 5-10 dakika önce buzluktan çıkarın.
*Buzlukta soğutulmuş kabuğun içine koyarakta servis yapabilirsiniz.
*****AFİYET OLSUN*****