KAVUNLU DONDURMA

Kavunlu dondurmaMALZEMELER:

  • Yarım kg kavun
  • 300 gr süt
  • yarım su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 kutu krema (200 gr)
  • yarım limon suyu

HAZIRLANIŞI:

*Süt, nişasta ve kremayı kabımıza alıp karıştıralım,
*Ocağımızı yakıp muhalebi kıvamına gelene kadar karıştırarak bir taşım kaynatıp ocağı söndürelim ve soğutalım.
*Soğuyunca kabuğun içinden sıyırarak robottan geçirdiğimiz kavunu, limon suyunu ilave edip karıştıralım,
*Malzememizi saklama kabına boşaltıp dondurucuya kaldıralım,
*Saatte bir çıkartıp içten dışa doğru hızlı hızlı çatal yardımıyla karıştıralım,
*Tekrar  dondurucuya kaldıralım,
*Bu işlemi 4-5 kez yapalım,
*Eğer dondurmamız kaşığı daldırdığımızda helva gibi kaşığımıza geliyorsa dondurmamızın kıvamı olmuş demektir.
 *Dondurmayı servis yapmadan 5-10 dakika önce buzluktan çıkarın.
*Buzlukta soğutulmuş kabuğun içine koyarakta servis yapabilirsiniz.
*****AFİYET OLSUN*****