** 1 bardak ince bulgur
** 2 tane domates
** 2 tane salatalık
** 1 tane soğan
** 1 kaşık biber salçası
** 1 bardak sıvı yağ ( çay bardağı )
** Yarım bardak limon suyu
** 1 bardak sıcak su
** Maydanoz,Karabiber, Pul biber ve tuz
HAZIRLANIŞI:
** İnce bulgurumuzu sıcak su ile ıslatıyoruz ve 10 dakika beklemeye alıyoruz.
** Bulgur sıcak suda şişerken bizde bir taraftan soğanları ince ince doğruyoruz.
** Soğanların içine salçamızıda kattık.
** Ayrı bir tabakta domates, maydanoz, salatalık ve naneyi ince ince güzel bir şekilde doğruyoruz ** Bütün bu malzemeleri şişmiş olan bulgurlarımızın içerisine döküyoruz ve elle 5 dakika yoğuruyoruz.
** Kısırdaki temel yemek bitmiş oluyor.
** Biraz süslemek amaçlı olarak bunun suyunuda yapabilirsiniz,
** iki avuç kısırı geniş bir kapta sulandırıyoruz
** ve içerisine biraz daha tuz ekliyoruz sulu kısırımızda hazır oluyor
*****AFİYET OLSUN****.