KISIR

MALZEMELER:

**  1 bardak ince bulgur
**  2 tane domates
**  2 tane salatalık
**  1 tane soğan
**  1 kaşık biber salçası
**  1 bardak sıvı yağ ( çay bardağı )
**  Yarım bardak limon suyu
**  1 bardak sıcak su
**  Maydanoz,Karabiber, Pul biber ve tuz

HAZIRLANIŞI:

**   İnce bulgurumuzu sıcak su ile ıslatıyoruz ve 10 dakika beklemeye alıyoruz.
**   Bulgur sıcak suda şişerken bizde bir taraftan soğanları ince ince doğruyoruz.
**   Soğanların içine salçamızıda kattık.
**   Ayrı bir tabakta domates, maydanoz, salatalık ve naneyi ince ince güzel bir şekilde doğruyoruz  **   Bütün bu malzemeleri şişmiş olan bulgurlarımızın içerisine döküyoruz ve elle 5 dakika yoğuruyoruz.
**  Kısırdaki temel yemek bitmiş oluyor.
**  Biraz süslemek amaçlı olarak bunun suyunuda yapabilirsiniz,
**  iki avuç kısırı geniş bir kapta sulandırıyoruz
** ve içerisine biraz daha tuz ekliyoruz sulu kısırımızda hazır oluyor

*****AFİYET OLSUN****.