KREM KARAMEL

Krem KaramelMALZEMELER:
 
**   1 Su Bardağı Pudra Şekeri
**   Vanilya
**   1/2 lt Süt (2 su bardağı)
**   2 Adet Yumurta
**   2 Adet Yumurta Sarısı
**   1/2 Su Bardağı Toz Şeker
**   Tuz

HAZIRLANIŞI:

**   Pudra şekerini kalın tabanlı bir tencerede, kısık ateşte, hiç karıştırmadan eritin.
**   Karamel rengi alınca fırına dayanıklı 6 küçük kabın içine bölüştürün.
**   Karamelin kabın dibine rahatça yayılması için mümkünse kapları fırında boş olarak biraz ısıtın.
**   Sütü ılıtın.
**   Ilık sütü vanilya, yumurta yumurta sarıları, şeker ve bir tutam tuz ile şeker tamamen eriyene     kadar karıştırın.
**   Sütlü karışımı karameli koyduğunuz kaplara bölüştürün. Kapları fırın tepsisinin içine koyun ve tepsiyi alttan ikinci rafa yerleştirin.
**   Tepsiyi tamamen sıcak su ile doldurun. 175° ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin.
**   Kapları tepsiden alıp buzdolabında en az 7-8 saat soğumaya bırakın.
Afiyet olsun…