HAMUR KIZARTMASI

MALZEMELER:

*1 su bardağı yoğurt
*1 paket kabartma tozu
*1 silme tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un

Kızartmak için; sıvı yağ

HAZIRLANIŞI:

**Tüm malzemeyi karıştırıp, azar azar un ekleyerek toparlanan, ele yapışmayan bir hamur elde edin. **Üzerine nemli bez örtüp 15 dakika dinlendirin.
**Sonra un serptiğiniz tezgah üzerinde hamurunuzu merdane ile 1 cm kalınlığında açın.
** İster kalıp ile ister bıçakla keserek küçük parçalar hazırlayın.
**Tavanıza 1 parmak kalınlığında sıvı yağ koyup, çok fazla olmamak üzere kızdırın.
**Hamurlarınızın iki tarafını kızgın yağda yakmadan pişirin.
**Yağınızın sıcaklığını arada ocak ısısını azaltarak kontrol edin.
** Çok kızgın yağda hamurlarınız kabaramadan yanabilirler.
**Buna dikkat ederseniz puf puf kabaran nefis hamurlarınız olur.

*****AFİYET OLSUN*****