MUFFİN TARİFİ

MALZEMELER:

  • 250 gr. un (8 yemek kaşığı tepeleme un)
  • 150 gr. toz şeker (1 su bardağı)
  • 2 yumurta
  • 3 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 100 ml. sıvı yağ (1 kahve fincanından birazcık fazla)
  • 150 ml. yoğurt (1 su bardağı)
  • Muffin kek kalıbı 

  • HAZIRLANIŞI:
    1. Fırını 180 dereceye alın.
    2. Bir kapta toz şeker, vanilya ve yumurtaları çırpıcı ile 5 dk. karıştırın.
    3. Üzerine yoğurt ve sıvıyağ ekleyip tekrar elde çırpıcı ile çırpın.
    4. Ayrı bir kapta un ve kabartma tozunu eleyin ve karıştırın.
    5. Bu aşamada sıvı karışımı unlu karışımla birleştireceğiz. Sıvı karışımı yavaş yavaş unlu karışıma tahta kaşıkla karıştırarak ilave edin. Sonrasında mikserle homojen bir karışım elde edene kadar  karıştırın. 
    6. Baz muffini elde ettik. İçine yukarıdaki istediğiniz karışımdan yapabilirsiniz. Eğer çikolata parçacıklı isterseniz 100 gr. çikolata parçasını karışıma ilave edin. 
    7. Her muffin kağıdına 2 yemek kaşığı karışmdan koyun.
    8. Önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 20 dk. pişirin. Üzeri altın-kahve renginde olunca fırından alın.
    9. Fırından çıkarttıktan sonra 5 dk. soğuması için bekleyin. Daha sonra kağıtlarını çıkarabilrisiniz.
    10. Üzerine pudra şekeri ile servis ediniz


    Yorumlar