MUHALLEBİLİ İNCİR TATLISI



MALZEMELER:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı ceviz
  • 5 adet incir
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

  • ŞERBET İÇİN:

    **   1,5 sıcak su
    **   1 yemek kaşığı nescafe

    **   yarım su bardağı şeker

    MUHALLEBİSİ İÇİN:

    **   1 lt süt
    **   2 yemek kaşığı un
    **   2 yemek kaşığı mısır nişastası
    **   5 yemek kaşığı şeker
    **   50 gr tereyağı
    **   1 poşet kremşanti

    HAZIRLANIŞI:

    **  Yumurta ve şekeri iyice çırpalım küçük küçük doğradığımız inciri, cevizi unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
    **   Yağlanmış tepsimize hamuru yayıp 160 C'de pişirelim.
    **   Süt, un, nişasta ve şekeri karıştırıp pişirelim.
    **   İndirmeye yakın tereyağı koyup karıştıralım.
    **   Muhallebi ılınınca kremşantiyi ekleyip çırpalım.
    **   Diğer tarafta su, şeker ve kahveyle şerbet hazırlayalım.
    **   Pişen kek beş on dk ılınınca şerbeti üzerine gezdirelim.
    **   Şerbeti çekince muhallebiyi üzerine yayalım.
    **   Son olarak üzerini cevizle süsleyip servis yapalım.

    Yorumlar