MALZEMELER:
ŞERBET İÇİN:
** 1,5 sıcak su
** 1 yemek kaşığı nescafe
** yarım su bardağı şeker
MUHALLEBİSİ İÇİN:
** 1 lt süt
** 2 yemek kaşığı un
** 2 yemek kaşığı mısır nişastası
** 5 yemek kaşığı şeker
** 50 gr tereyağı
** 1 poşet kremşanti
HAZIRLANIŞI:
** Yumurta ve şekeri iyice çırpalım küçük küçük doğradığımız inciri, cevizi unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
** Yağlanmış tepsimize hamuru yayıp 160 C'de pişirelim.
** Süt, un, nişasta ve şekeri karıştırıp pişirelim.
** İndirmeye yakın tereyağı koyup karıştıralım.
** Muhallebi ılınınca kremşantiyi ekleyip çırpalım.
** Diğer tarafta su, şeker ve kahveyle şerbet hazırlayalım.
** Pişen kek beş on dk ılınınca şerbeti üzerine gezdirelim.
** Şerbeti çekince muhallebiyi üzerine yayalım.
** Son olarak üzerini cevizle süsleyip servis yapalım.
Yorumlar
Yorum Gönder