MUHALLEBİLİ KADAYIF


MALZEMELER:

  • 200 GR kadayıf  
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı doğranmış ceviz

  • HAZIRLANIŞI:

  • kadayıfı önceden 1-2 saat buzdolabın da tutun ki çıkarınca kolay kırılsın
  • kırılan kadayıflar bir tencereye, içine yağ ve şekeri ekle orta harlı ateşte pembeleşene kadar kavur.
  • Cevizi ekle karıştır ocaktan alıp soğumaya bırak.

  • MUHALLEBİSİ İÇİN MALZEMELER:
    • 1kg süt
    • 4 yemek kaşığı un
    • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
    • 2 türk kahvesi fincanı toz şeker
    • 1 yumurta
    • 1 paket vanilya
    • 1 paket süt kreması
     
    HAZIRLANIŞI:
     
    Krema hariç hepsini muhallebi gibi pişir.
    Soğut, kremayı ekle mikser ile çırp.
    Soğuk olunca borcam tepsiye kadayıfın yarısını serp üzerine muhallebiyi, en üstte de kalan kadayıfı.1-2- saat buzdolabında beklet....



















    Yorumlar