PİRİNÇ (ÇİN) SALATASI


MALZEMELER:
 3 su bardağı baldo pirinç 
1 çay bardağı zeytinyağı
5-6 dal taze soğan
1 adet biber
yarım bağ dereotu
bir kavanoz garnitür
6 adet kornişon
mısır taneleri(süslemek için)

Garnitürü kendiniz hazırlamak isterseniz:

2 adet haşlanmış havuç
1 kase haşlanmış bezelye
1 orta boy haşlanmış patates

PİLAVIN HAZIRLANIŞI:

Pirincimizi tuzlu kaynar suda en az yarım saat bekletelim.
Soğuk suyla yıkayıp suyunu süzelim.
Geniş tabanlı tencerede zeytinyağında kavuralım.
Pirinç taneleri ayrılıp parlak renk alınca üzerini 2 parmak geçecek kadar kaynar su dökelim.
Tuz atıp kaynayınca altını kısalım.
Suyunu çektiğinde tahta kaşığın sapı ile bir kere karıştıralım ve dinlensin.

YEŞİLLİKLERİ:

Taze soğanı ince ince doğrayalım
Garnitürü soğanla karıştıralım.
Kornişon turşuları küp şeklinde doğrayalım.
Biberi ince ince doğrayalım.
Dere otunu da doğrayıp hepsini harmanlayalım.
Soğuyan pilavımızı karıştırıp alt üst edelim.
Geniş bir karıştırma kabına alalım.
Pilav ve yeşillikleri karıştıralım.
Mısır tanelerini de üzerine serpelim
İsteğe göre şekil verilip üzerine dere otu serpip servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN

 

 

Yorumlar