*250 gr Kuru Fasulye
*1 Adet İri Soğan
*1 Demet Maydanoz
SOS İÇİN:
*2 Çorba Kaşığı Sirke
*6 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
*2 Orta Boy Domates
*2 Katı Haşlanmış Yumurta
HAZIRLANIŞI:
*1 gün önceden ıslatılmış fasulyelerin üzerlerini birkaç parmak aşacak kadar soğuk su *koyup,harlı ateşte bir taşım kaynatın.
*Ağır ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
*Pişme suyunda ılınmaya bırakın.
*Süzdürüp çukur bir kaba alın.
*Bir bardak sirkeyi ilave edip üzerini bir kapakla kapatın.
*Fasulyeleri yaklaşık 2 saat sirke içinde dinlenmeye bırakın.
*Sosu için tuz,biber ve sirkeyi çukur bir kapta iyice karıştırın.
*Sürekli çırparak zeytinyağını yedirin.
*2 saatin sonunda fasulyelerin sirkesini süzün.
*Piyazlık kesilmiş soğan ve iri kıyılmış maydanoz ile sirkeli salata sosunu ilave edip iyice *karıştırın.
*Piyazı bir servis kabına aktarıp domates, haşlanmış yumurta dilimleri ve siyah zeytin ile süsleyip servis yapın.
*****AFİYET OLSUN*****