POĞAÇA TARİFİ

Susamlı-PoğaçaMALZEMELER:

**  Yarım paket margarin
**  1 su bardağı sıvı yağ
**  1 su bardağı ılık süt
**  1 su bardağı ılık su
**  2 tane yumurta
**  1 tane yaş maya
**  1 tatlı kaşığı şeker
**  1.5 tatlı kaşığı tuz
**  Alabildiği kadar un

İÇ MALZEMELERİ:

**  Peynirli
**  Sosisli,
**  kaşarlı

ÜZERİ İÇİN:

**  1 yumurta sarısı
**  susam

HAZIRLANIŞI:

**  Hamur malzemelerini geniş bir kaba alın ve karıştırın.
**  Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyerek yoğurun.
**   Hamurunuzu kabarana kadar bekledikten sonra limon büyüklüğünde parçalar kopartın.
**  Elinizle yuvarlak şekilde açın ve arasına iç malzemenizi koyun ve iki ucunu birleştirin.
**  Birleştirilen yer alta gelecek şekilde tutun ve poğaçanın üst kısmını yumurtanın sarısına batırın ve susama bulayın.
**  Fırın tepsinize dizdikten sonra keskin bir bıçakla üzerlerine çizik atın. 15-20 dk kadar da tepside dinlendirin.
**   Önceden ısıttığınız 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Yorumlar