REVANİ

MALZEMELER:
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 adet orta boy yumurta(80 gr.)
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı kaymaksız yoğurt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet limon
ŞERBET İÇİN:
  • 5 su bardağı içme suyu
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı limon suyu
HAZIRLANIŞI:

.. Revaniyi fırından çıkardıktan sonra sıcakken şerbetini vereceğiniz için ilk olarak şerbeti hazırlayın ve soğumaya bırakın.
**   Revani şerbeti için derin bir tencerenin içerisine su ve toz şekeri koyarak ocağı altını yakın ve şeker suda tamamen eriyince dek karıştırmaya devam edin.
**   Yarım çay bardağı limon suyunu da ilave edin ve şerbet kaynadıktan sonra ocağın altını kısın. **   Kısık ateşte 3-4 dakika kaynayan şerbetinizi ocaktan alın ve uygun bir yerde soğumaya bırakın.
**  Revaniyi hazırlamak için derince bir kabın içine; yoğurt, irmik, un, sıvı yağ ve kabartma tozunu koyduktan sonra rendelediğiniz limon kabuklarını da karışıma ekleyin.
**   Bir kaşık yardımı ile tüm malzemeyi birbirine karıştırın ve yağladığınız fırın tepsisine revaniyi dökün.
**    Tatlının üzerini kaşığın tersi ile düzelttikten sonra önceden 180 dereceye getirdiğini fırında 15-20 dakika pişirin.
**  Revani piştikten sonra servis tepsinize ters çevirerek çıkartın ve üzerine soğuk şerbetini azar azar dökün.
**   Tüm şerbeti döktükten sonra revaniyi şerbeti çekmesi için 5-10 dakika dinlendirin ve ardından dilimleyin.
**  Üzerine Antep Fıstığı, kaymak ya da Hindistan Cevizi serperek servis edebilirsiniz

   *****AFİYET OLSUN.....

Yorumlar