MALZEMELER:
.. Revaniyi fırından çıkardıktan sonra sıcakken şerbetini vereceğiniz için ilk olarak şerbeti hazırlayın ve soğumaya bırakın.
** Revani şerbeti için derin bir tencerenin içerisine su ve toz şekeri koyarak ocağı altını yakın ve şeker suda tamamen eriyince dek karıştırmaya devam edin.
** Yarım çay bardağı limon suyunu da ilave edin ve şerbet kaynadıktan sonra ocağın altını kısın. ** Kısık ateşte 3-4 dakika kaynayan şerbetinizi ocaktan alın ve uygun bir yerde soğumaya bırakın.
** Revaniyi hazırlamak için derince bir kabın içine; yoğurt, irmik, un, sıvı yağ ve kabartma tozunu koyduktan sonra rendelediğiniz limon kabuklarını da karışıma ekleyin.
** Bir kaşık yardımı ile tüm malzemeyi birbirine karıştırın ve yağladığınız fırın tepsisine revaniyi dökün.
** Tatlının üzerini kaşığın tersi ile düzelttikten sonra önceden 180 dereceye getirdiğini fırında 15-20 dakika pişirin.
** Revani piştikten sonra servis tepsinize ters çevirerek çıkartın ve üzerine soğuk şerbetini azar azar dökün.
** Tüm şerbeti döktükten sonra revaniyi şerbeti çekmesi için 5-10 dakika dinlendirin ve ardından dilimleyin.
** Üzerine Antep Fıstığı, kaymak ya da Hindistan Cevizi serperek servis edebilirsiniz
*****AFİYET OLSUN.....
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4 adet orta boy yumurta(80 gr.)
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı kaymaksız yoğurt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet limon
- 5 su bardağı içme suyu
- 4 su bardağı toz şeker
- 1/2 çay bardağı limon suyu
.. Revaniyi fırından çıkardıktan sonra sıcakken şerbetini vereceğiniz için ilk olarak şerbeti hazırlayın ve soğumaya bırakın.
** Revani şerbeti için derin bir tencerenin içerisine su ve toz şekeri koyarak ocağı altını yakın ve şeker suda tamamen eriyince dek karıştırmaya devam edin.
** Yarım çay bardağı limon suyunu da ilave edin ve şerbet kaynadıktan sonra ocağın altını kısın. ** Kısık ateşte 3-4 dakika kaynayan şerbetinizi ocaktan alın ve uygun bir yerde soğumaya bırakın.
** Revaniyi hazırlamak için derince bir kabın içine; yoğurt, irmik, un, sıvı yağ ve kabartma tozunu koyduktan sonra rendelediğiniz limon kabuklarını da karışıma ekleyin.
** Bir kaşık yardımı ile tüm malzemeyi birbirine karıştırın ve yağladığınız fırın tepsisine revaniyi dökün.
** Tatlının üzerini kaşığın tersi ile düzelttikten sonra önceden 180 dereceye getirdiğini fırında 15-20 dakika pişirin.
** Revani piştikten sonra servis tepsinize ters çevirerek çıkartın ve üzerine soğuk şerbetini azar azar dökün.
** Tüm şerbeti döktükten sonra revaniyi şerbeti çekmesi için 5-10 dakika dinlendirin ve ardından dilimleyin.
** Üzerine Antep Fıstığı, kaymak ya da Hindistan Cevizi serperek servis edebilirsiniz
*****AFİYET OLSUN.....
Yorumlar
Yorum Gönder