MALZEMELER:
HAZIRLANIŞI
** 2 kilo yumuşak şeftali
** 1 litre süt
** 3 su bardağı toz şeker
** 1 limonun suyu
HAZIRLANIŞI
** Önce şeftalileri yıkayın.
** Kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın.
** Büyük bir tel süzgeç alın,altına da derince bir kap koyun.
** Şeftalileri bu süzgeçten eze eze püre yaparak geçirin.
** Bir tencerede süt ve şekeri karıştırın, bir taşım kaynatın.
** Kaynadıktan sonra püre olmuş şeftalilerin üzerine dökün.
** Sonra da limon suyunu ekleyin.
** Hepsini iyice karıştırın ve soğumaya bırakın.
** Malzemeler soğuyunca derince bir kaba döküp buzluğa koyun.
** 10 dakika sona çıkarıp tahta kaşıkla karıştırın.
** Bu işlemi 7-8 kere tekrarlayın (10 dakikada bir tahta kaşıkla karıştırın).
** Sonra buzlukta donmaya bırakın.
** 4 – 5 saat kadar dinlendikten sonra tüketebilirsiniz.
** İşte size katkı maddesiz, koruyucusuz, meyvalı ev yapımı dondurma!