ŞEFTALİLİ DONDURMA

MALZEMELER:

**   2 kilo yumuşak şeftali
**   1 litre süt
**   3 su bardağı toz şeker
**    1 limonun suyu

HAZIRLANIŞI
 
**   Önce şeftalileri yıkayın.
**   Kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın.
**   Büyük bir tel süzgeç alın,altına da derince bir kap koyun.
**   Şeftalileri bu süzgeçten eze eze püre yaparak geçirin.
**   Bir tencerede süt ve şekeri karıştırın, bir taşım kaynatın.
**   Kaynadıktan sonra püre olmuş şeftalilerin üzerine dökün.
**   Sonra da limon suyunu ekleyin.
**   Hepsini iyice karıştırın ve soğumaya bırakın.
**   Malzemeler soğuyunca derince bir kaba döküp buzluğa koyun.
**   10 dakika sona çıkarıp tahta kaşıkla karıştırın.
**   Bu işlemi 7-8 kere tekrarlayın (10 dakikada bir tahta kaşıkla karıştırın).
**   Sonra buzlukta donmaya bırakın.
**   4 – 5 saat kadar dinlendikten sonra tüketebilirsiniz.
**   İşte size katkı maddesiz, koruyucusuz, meyvalı ev yapımı dondurma!