TİRAMİSU

MALZEMELER

**   4 yumurta  (oda sıcaklığında bekletilmiş olacak)
**   1 su bardağı şeker
**   1,5 su bardağı un
**   2 yemek kaşığı kakao
**   Birer paket vanilya ve kabartma tozu

HAZIRLANIŞI:
 
**    Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayrı ayrı kaplarda mikserle iyice çırpın.
**    Şekerin dörtte üçünü yumurta sarısına, geri kalanı da yumurta akına ekleyerek tekrar çırpın. **  Daha sonra bu karışımları birleştirin.
**   Kakao, un, kabartma tozu ve vanilyasını ekleyerek, mikserin orta derecesiyle çırpmaya devam edin.
**    (Fazla çırpmamaya özen gösterin, yoksa kabarmaz)
**   Karışımı margarin sürülerek yağlanmış kelepçeli kalıba koyarak (ben 26 cm. çapında kek kalıbı kullandım) iyice yayın.
**  Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
**   Özellikle ilk 15 dk. fırının kapağını kesinlikle açmamaya özen gösterin.
**   Bu pandispanyanızın çok güzel kabarmasını sağlar)
**    Piştiğini kontrol etmek için kürdan batırın.
**   Hamur kürdana yapışmıyorsa pişmiş demektir.
**Piştikten sonra soğutarak kaygan bir iple (naylon dikiş ipliği olabilir) enlemesine ikiye bölün.
 
KREMA İÇİN:
**   4 su bardağı süt
**   3 kahve fincanı toz şeker
**   1 yumurta
**   3 kahve fincanı un
**   200 gram (bir paket) labne peyniri
 
KREMANIN HAZIRLANIŞI:


**   Labne hariç bütün malzemeleri bir tencereye koyup koyulaşana kadar pişirin.
**   Pişirirken sürekli karıştırın.
**   Ocaktan aldıktan sonra labne peynirini ekleyerek çırpma teliyle iyice karıştırın ve soğutun.

PANDİSPANYAYI ISLATMAK İÇİN:

**   1 su bardağından biraz fazla sıcak su
**   3 yemek kaşığı nescafe
**   2 yemek kaşığı toz şeker
**   1,5 kahve fincanı acıbadem likörü (isteğe bağlı)
**    Eğer likör koymayacaksanız fazladan 1 fincan su kullanın.
**   Tüm malzemeyi bir kapta iyice karıştırın.
**   Pandispanyanın tabanını servis tabağına alın.
**   Diğer katının iç kısmını da çevirerek her iki parçayı eşit miktarda hazırladığınız nescafeli karışımla ıslatın.
**    Servis tabağındaki pandispanyanın üzerine kremanın yarısını dökerek iyice yayarak düzeltin. **    İkinci katını ıslatılmış tarafı kremanın üzerine gelecek şekilde kapatın.
**   Kalan kremayı da bu katın üzerine dökerek düzeltin.
**   Üzerine bir süzgeç yardımıyla iki yemek kaşığı kadar kakao serpin.
**Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra servise hazırdır.

*****AFİYET OLSUN*****

Yorumlar