** 4 yumurta (oda sıcaklığında bekletilmiş olacak)
** 1 su bardağı şeker** 1,5 su bardağı un
** 2 yemek kaşığı kakao
** Birer paket vanilya ve kabartma tozu
HAZIRLANIŞI:
** Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayrı ayrı kaplarda mikserle iyice çırpın.
** Şekerin dörtte üçünü yumurta sarısına, geri kalanı da yumurta akına ekleyerek tekrar çırpın. ** Daha sonra bu karışımları birleştirin.
** Kakao, un, kabartma tozu ve vanilyasını ekleyerek, mikserin orta derecesiyle çırpmaya devam edin.
** (Fazla çırpmamaya özen gösterin, yoksa kabarmaz)
** Karışımı margarin sürülerek yağlanmış kelepçeli kalıba koyarak (ben 26 cm. çapında kek kalıbı kullandım) iyice yayın.
** Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
** Özellikle ilk 15 dk. fırının kapağını kesinlikle açmamaya özen gösterin.
** Bu pandispanyanızın çok güzel kabarmasını sağlar)
** Piştiğini kontrol etmek için kürdan batırın.
** Hamur kürdana yapışmıyorsa pişmiş demektir.
**Piştikten sonra soğutarak kaygan bir iple (naylon dikiş ipliği olabilir) enlemesine ikiye bölün.
KREMA İÇİN:
** 4 su bardağı süt
** 3 kahve fincanı toz şeker
** 1 yumurta
** 3 kahve fincanı un
** 200 gram (bir paket) labne peyniri
** 3 kahve fincanı toz şeker
** 1 yumurta
** 3 kahve fincanı un
** 200 gram (bir paket) labne peyniri
KREMANIN HAZIRLANIŞI:
** Labne hariç bütün malzemeleri bir tencereye koyup koyulaşana kadar pişirin.
** Pişirirken sürekli karıştırın.
** Ocaktan aldıktan sonra labne peynirini ekleyerek çırpma teliyle iyice karıştırın ve soğutun.
PANDİSPANYAYI ISLATMAK İÇİN:
** 1 su bardağından biraz fazla sıcak su
** 3 yemek kaşığı nescafe
** 2 yemek kaşığı toz şeker
** 1,5 kahve fincanı acıbadem likörü (isteğe bağlı)
** Eğer likör koymayacaksanız fazladan 1 fincan su kullanın.
** Tüm malzemeyi bir kapta iyice karıştırın.
** Pandispanyanın tabanını servis tabağına alın.
** Diğer katının iç kısmını da çevirerek her iki parçayı eşit miktarda hazırladığınız nescafeli karışımla ıslatın.
** Servis tabağındaki pandispanyanın üzerine kremanın yarısını dökerek iyice yayarak düzeltin. ** İkinci katını ıslatılmış tarafı kremanın üzerine gelecek şekilde kapatın.
** Kalan kremayı da bu katın üzerine dökerek düzeltin.
** Üzerine bir süzgeç yardımıyla iki yemek kaşığı kadar kakao serpin.
**Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra servise hazırdır.
*****AFİYET OLSUN*****
Yorumlar
Yorum Gönder