YAYLA ÇORBASI

MALZEMELER:

**   1 su bardağı yoğurt
**   1 çay bardağı pirinç
**   2 çorba kaşığı zeytin yağı
**   1 çorba kaşığı kuru nane
**   1 yumurtanın sarısı
**   1 çorba kaşığı tereyağı
**   1 çorba kaşığı un
**   tuz
**   5-6 su bardağı tavuk suyu (veya su + tavuk tableti)

HAZIRLANIŞI:

**   Tavuk suyunu bir tencereye alıp kaynatın.
**   Pirinçleri yıkayıp içine atın.
**   Pirinçler yumuşayınca..
**   Bir kapta yoğurt, un ve yumurta sarısını yavaş yavaş sulandırıp çorbaya katın.
**   Bu aşamada çorbanın suyunun kesilmemesi için yoğurt ve yumurtalı karışımın et suyuna çok yavaş ilave edilmesi gerekmektedir.
**   Ayrı bir tavada tereyağı , zeytin yağı ve naneyi kızdırıp çorbaya ekleyin...