** 1 su bardağı yoğurt
** 1 çay bardağı pirinç
** 2 çorba kaşığı zeytin yağı
** 1 çorba kaşığı kuru nane
** 1 yumurtanın sarısı
** 1 çorba kaşığı tereyağı
** 1 çorba kaşığı un
** tuz
** 5-6 su bardağı tavuk suyu (veya su + tavuk tableti)
HAZIRLANIŞI:
** Tavuk suyunu bir tencereye alıp kaynatın.
** Pirinçleri yıkayıp içine atın.
** Pirinçler yumuşayınca..
** Bir kapta yoğurt, un ve yumurta sarısını yavaş yavaş sulandırıp çorbaya katın.
** Bu aşamada çorbanın suyunun kesilmemesi için yoğurt ve yumurtalı karışımın et suyuna çok yavaş ilave edilmesi gerekmektedir.
** Ayrı bir tavada tereyağı , zeytin yağı ve naneyi kızdırıp çorbaya ekleyin...