** 3-4 adet orta boy patates
** 1-2 tutam maydanoz
** 2-3 tutam dereotu
** 3 adet orta boy salatalık
** 5-6 yemek kaşığı dolusu yoğurt
** 3 yemek kaşığı mayonez
** Tuz
ÜZERİ İÇİN:
Dereotu
HAZIRLANIŞI:
** Derin bir tencereye koyup, üzerine su ekleyerek, haşlayın.
** Patatesleri haşladıktan sonra soğumaya bırakın.
** Daha sonra karıştırma kabına haşlanmış patatesleri ve salatalıkları kabukları ile birlikte rendeleyin.
** Üzerine ince ince kıyılmış maydanozu ve dereotunu ilave edin.
** Son olarak tuzu, yoğurdu ve mayonezi ekleyip, iyice karıştırın.
** Hazırladığınız patates salatasını buzdolabına koyup, 1 saat kadar dinlendirin.
** Daha sonra servis tabağına alıp, üzerini dereotu ile süsleyerek, servis edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder