ZEYTİNYAĞLI SARMA

MALZEMELER:

**   1 kg ince çekilmiş kıyma
**   1 kg yaprak, bir bardak pirinç,
**   Bir fincan  bulgur
**   Bir baş irice kuru soğan,
**   İki çorba kaşığı margarin veya tereyağı,
**   Bir çorba kaşığı salça,
**   Bir tutam maydanoz,
**   Baharat çeşitleri ve tuz

HAZIRLANIŞI:

**   Etin içine yıkanmış pirinç, düğü, ince kıyılmış soğan, salça, maydanoz konulup, iyice yoğrulacak sonra tuz ve biber ilave edilerek biraz daha karıştırıldıktan sonra bir çay bardağı soğuk su ile yoğrularak öbür tarafta yıkayıp haşladığımız yaprakları, teker teker sarılarak tabanı yağlanmış tenceremize yerleştireceğiz. İki su bardağı sıcak su döküp kapağını kapattıktan sonra orta ateşte pişirilecek.
                      ******AFİYET OLSUN******

Yorumlar