** 750 gr kuzu ciğeri
** 2 su bardağı un
** 1 demet maydanoz
** 3 tane kuru soğan
** Kızartma için yağ
** 1 çay kaşığı karbonat
** 1 çorba kaşığı sumak
** Tuz, pul biber
HAZIRLANIŞI:
** Kasaptan alırken ciğerlerin zarlarını temizlettirip kuşbaşı olarak hazırlatın.
** Hazırlanan ciğerleri yıkayıp sularının süzülmesi için bir kevgire bırakın.
** Ayrı bir tepsiye un, tuz ve 1 çay kaşığı karbonatı karıştırarak ciğerle bu karışımın içine atın.
**Yağı iyice kızdırıp ciğerleri bu kızgın yağa atıp kapağını kapatın.
** Arada bir karıştırıp iyice pişmelerini sağlayın.
** Kevgirle yağdan alıp servis tabağına boşaltın.
** Tavada kalan yağın bir kısmını ciğerlerin üzerine gezdirin.
** Soğanları halka halka doğrayın.
** Kıyılmış maydanoz ve sumakla karıştırıp ciğerlere garnitür yapın.
*******AFİYET OLSUN*****
Yorumlar
Yorum Gönder