* 500 gr. ıspanak
* 1 paket baklavalık yufka
* 150 gr. beyaz peynir
* 100 gr. kaşar peyniri
* 2 soğan
* sıvıyağ
* tuz
* karabiber
ÜZERİ İÇİN:
* yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI:
* Tereyağını eritiyoruz, sıvıyağla karıştırıyoruz.
* Baklavalık yufkaları açıyoruz. 3 kat yufkayı, aralarına eritilmiş yağ karışımını sürerek üst üste koyuyoruz.
* İç harcı için, soğanları yemeklik doğruyoruz.
* Ispanakları doğruyoruz.
* Peynirleri de bir kaseye rendeliyoruz.
* 3 katı yufkaların bir kenarına doğranmış ıspanak ve soğan koyuyoruz.
* Peynir rendesi ilave ediyoruz.
* Tuzunu ve karabiberini atıyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz.
* Yağlanmış fırın tepsisine ruloları diziyoruz.
* Kalan yağ karışımını da böreğin üzerine sürüyoruz.
* Yumurta sarısını sürüyoruz.
* Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
*******AFİYET OLSUN*******
Yorumlar
Yorum Gönder