
** yarım kilo bamya
** Çeyrek limon suyu
** 3-4 domates rendesi
** 1 tatlı kaşığı salça
** 2 tatlı kaşığı kuru nane
** 2 orta boy kuru soğan
** 2-3 diş sarımsak
** 1 çay bardağı sıvı yağ
** Tuz
HAZIRLANIŞI.
** Önce bamyaları hafif bir sudan geçirerek yıkayalım ve başlarını çok içine dalmadan yuvarlak bir şekilde ayıklayalım.
** Sonra, bamyaları bir miktar tuzla hafif öldürmeyecek şekilde ovalayalım.
** Bu işlem bamyaların üzerinde yer alan dikensi yapısını hafif yok etmek içindir.
** Ama çok sert ovalamayın bamyalar dağılır.
** Sonra tuzlarını gidermek için, suda yıkayalım.
** Daha sonra ince doğranmış sarımsak ve soğanları bir tavada kızartarak kavuralım. **Kavrulduğundan iyice emin olduğumuz soğan ve sarımsakların üzerine ince rendelemiş olduğumuz domatesleri ve salçayı ekleyelim.
** Tencerede domates, suyunu çekene kadar az bir su kalana kadar kavrulsun. Tuzunu atalım.
** Orta ateşte pişirmeye bırakalım.
** Tahmini pişme süresi 30 dakikadır.
** Bamya yemeğinin piştiğinden emin olduğunuz ve ateşten alacağınız bir sırada az bir limon suyunu ekleyelim.
** İsteyen bamya yemeğine kıymada katabilir.
Not : Önemli olan bamyanın başlarının çok dikkatli döne döne gövdesine dokunmadan doğranmasıdır.Bamyanın sümüksü bir madde salmaması için limonlu suda da bekletebilirsiniz.
*******AFİYET OLSUN*******
Yorumlar
Yorum Gönder