BEZELYE YEMEĞİ

MALZEMELER:

** Yarım kilo bezelye
** orta boy patates
** 2 yemek kaşığı domates salçası
** 2 yemek kaşığı sıvıyağ
** 1 orta boy soğan
** 1adet havuç

HAZIRLANIŞI.

** Soğanı doğrayın ve tencereye sıvı yağ koyarak soğanları kavurun.
** Küp küp doğradığınız patatesleri ilave edin.
** Havucu da bu esnada ilave edin.
** Patatesleri 3-4 dakika kavurun.
** Kısık ateşte yapın ki tencereye yapışmasınlar.
** Bezelyeleri patateslerin üzerine ilave edin.
** Derince bir kapta 2 yemek kaşığı salçayı 1-2 su bardağı sıcak suda ezin ve tencereye ilave edin. **Bezelyeler ile aynı hizada olacak kadar sıcak su ilave edin ve kaynadıktan sonra altını kısarak, tuzunu ilave edin.
** Yemeğin kapağını kaparak pişirin.
                   *******AFİYET OLSUN******

Yorumlar