* 10 çorba kaşığı un,
* 1 paket margarin,
* 1 yumurta,
* 2 kaşık pudra şekeri,
* 2 kaşık vanilya,
* yarım kilo elma,
* 4 kaşık pudra şekeri,
* 1 kaşık tarçın,
* 2 tatlı kaşığı margarin,
* 1 fiske tuz.
HAZIRLANIŞI:
* Un, hamur tahrasına elenir. Ortası “havuz” gibi açılır. 1 paket margarin bıçakla kıyılarak konur.
* Ortasına yumurta kırılır. Etrafına da pudra şekeri ve 1 fiske tuz serpilir.
* Birbirini tutuncaya kadar “mıncıklanarak” yoğrulur.
* Sonra, üzerine nemli bir bez konup 15 dakika dinlendirilir.
* Sonra merdane ile açılır ve yine merdane yardımıyla kalıba konur. 2 yeri bıçakla delinir.
* Üzerine soyulmuş ve dilimlenmiş elmalar yerleştirilir.
* Üstüne de pudra şekeri ile tarçın serpilir.
* Birkaç yerine de 2 tatlı kaşığı margarin bölüştürülerek konur.
* Önceden ısıtılmış, orta hararetli “fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.
******AFİYET OLSUN******
Yorumlar
Yorum Gönder