MALZEMELER:
** 1 çay b. kırmızı mercimek
** 2 çorba k. pirinç
** 2 çorba k. bulgur
** 1 çay b. tel şehriye
** 1 soğan
** 1 çorba k. un
** 2 çorba k. domates salçası
** tavuk suyu
** nane
** pul biber
** tuz
** su
HAZIRLANIŞI:
** Kırmızı mercimeği, pirinci ve bulguru yıkıyoruz ve tencereye alıyoruz.
** Üzerine suyunu döküp haşlamaya bırakıyoruz.
** Soğanı doğruyoruz.
** Ayrı bir tencereye sıvıyağ dökerek soğanı kavuruyoruz.
** İçine unu koyup kavuruyoruz, peşinden salçayı da ilave ediyoruz.
** Çırpma teliyle karıştırmaya devam ediyoruz.
** Kıvamını açmak için elimizde şayet varsa soğumuş tavuk suyunu döküyoruz ya da soğuk su döküyoruz.
** Haşladığımız mercimeği, pirinci ve bulguru çorba tenceremize alıyoruz.
** Şehriyeyi ilave ediyoruz.
** Tuzunu, nanesini, pul biberini ilave edip karıştırıyoruz.
** 5 dakika kadar daha kaynatıyoruz ve servis tabağına alıyoruz.
*******AFİYET OLSUN*******
Yorumlar
Yorum Gönder