FELLAH KÖFTESİ

KÖFTE MALZEMELERİ:

• 1 su bardağı ince bulgur
• 1 su bardağı kaynar su
• 1 yemek kaşığı salça
• 1 tatlı kaşığı kimyon
• 1 çay kaşığı tuz
• ½ su bardağı un


SOS MALZEMELERİ:

• 3-4 diş sarımsak
• 1 adet domates
• 1 yemek kaşığı salça
• 1 yemek kaşığı sıvıyağ
• 1’er çay kaşığı karabiber, pul biber, nane, tuz


HAZIRLANIŞI:

• Bulgura sıcak su eklenir ve yumuşaması sağlanır.
 Daha sonra içine salça, kimyon ve tuz eklenip iyice karıştırılır.
 Un da eklenir ve çok az ılık su ilave edilerek iyice yoğrulur. (Hamurun toplanması zaman alabilir.)
• Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır ve hafifçe üzerine bastırılır.
Bütün hamura şekil verdikten sonra köfteler 15-20 dk buzdolabında bekletilir.
• Bir tencereye köfteleri haşlamak için bir miktar su, yarım limon suyu ve tuz konur.
 Su kaynadıktan sonra köfteler bu suda yaklaşık 15 dk haşlanır.
 Eğer bu aşamada köfteler dağılıyorsa hamur yeterince yoğrulmamış demektir.
• Haşlanıp sudan çıkarılan köfteler bir kaba alınır.
Ayrı bir tencerede sıvıyağ, salça, ince kıyılmış sarımsak, rendelenmiş domates pişirilir ve inmeye yakın baharatlarla tuz ilave edilir.
 Köfteler bu sosla karıştırılır ve sıcak servis edilir.
 Arzu edilirse servis esnasında üzerine kıyılmış maydanoz serpilir.

Yorumlar