HAZIR YUFKADAN KIYMALI BÖREK

yufka borek.jpg
MALZEMELER:

* 1 su bardağı zeytinyağı
* 2 soğan
* 350 gr kıyma
* 3 yumurta
* 2 su bardağı yoğurt
* 1 kg yufka
* Yarım demet maydanoz
* Tuz,
* karabiber

HAZIRLANIŞI:


* Bir tavaya 5-6 çorba kaşığı zeytinyağını ve incecik kıyılmış soğanı koyun.
* Soğanın hafifçe rengi dönmeye başladığında kıymayı koyun.
* Kıyma saldığı suyu çekip esmerleşinceye kadar kavurun.
* İçine tuz ve karabiber koyup karıştırarak bir kenarda bekletin.
* Geniş bir kâseye yumurtaları kırarak iyice çırpın.
* İçine yoğurdu ekleyip tekrar çırpın.
* Kalan zeytinyağını koyun.
* Bir yandan karıştırmayı sürdürerek diğer yandan azar azar gerektiği kadar su ekleyin. *Hazırladığınız karışım boza veya ayran kıvamında olmalı.
* Fırını 220 derecede ısıtın.
* Geniş bir fırın tepsisini yağlayın.
* Altına ve üzerine eşit miktarda koyabilmek için yufka kaç taneyse iki bölüme ayırın.
* İlk yufkayı fırın tepsisine, kenarları tepsiden sarkacak biçimde yırtmadan düzgünce yerleştirin. *Hazırladığınız sostan yufkanın her yerine değecek biçimde bolca sürün.
* İlk bölüm yufkayı her birinin arasını yoğurtlu sosla ıslatarak kenarları tepsiden taşmayacak biçimde gerekirse koparta koparta fırın tepsisine yerleştirin.
* Arasına kıymalı harcı döşeyin.
* İkinci bölüm yufkayı da birinciler gibi tepsiye yerleştirin.
* Son olarak tepsinin kenarından sarkan yufkayı dört tarafından paketler gibi böreğin üzerine kapatın. * Kalan sosu kıyma böreğinin üzerine boca edip her yerine yayın.
*  Börek fırının orta rafında nar gibi kızarıncaya kadar pişirin.
*  Sıcak servis yapın.

Yorumlar