KAĞIT KEBABI

MALZEMELER:

* yarım kilo kuşbaşı et
* 1adet kuru soğan
* 2 adet havuç
* 2 adet patates
* 1 su bardağı haşlanmış bezelye
* 2 adet domates
* zeytinyağı
* kekik
* tuz
* karabiber
HAZIRLANIŞI:

* Tencereye zeytinyağı konulup, ısıtılır.
* Etler tencereye eklenir ve çevrilerek kavrulurlar.
* Üzerine küçük küçük doğranmış soğan eklenir ve soğan pembeleşene kadar birlikte pişirilirler. *İçine önce küçük küçük doğranmış havuç, biraz çevrildikten sonra küçük küçük doğranmış patates ve en son olarak da haşlanmış bezelye katılır.
* Birlikte çevrilerek harmanlanırlar.
* Doğranmış domates ve baharatlar da katılır ve hepsi bir iki dak. daha birlikte pişirilirler.
* Diğer tarafta yağlı kağıtlar kesilerek hazırlanırlar.
* İçlerine harçtan konulur ve kağıt katlanarak kapatılır.
* Üzerinde bıçak yardımıyla bir iki hava deliği açılır.
*  Fırın tepsisine konulurlar.
* Tepsinin içine bir miktar su konulur ve kağıtların üzerine de bir iki su damlası serpilir.
* Önceden ısıtılmış fırında 180 C'de 15-20 dak. pişirilir.
* Pişince fırından alınıp, kağıt ortadan kesilerek açılır.
* Servis tabağına kağıdı ile alınan yemek sıcak olarak servis edilir.
                                    *******AFİYET OLSUN********

.

Yorumlar