* su b. un
* 3 çorba k. zeytinyağı
* yarım paket yaş maya
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* alabildiği kadar su
SOS MALZEMELERİ:
* 1 su bardağı domates püresi
* 1 çorba k. domates salçası
* 2 diş sarımsak
* zeytinyağı
* fesleğen
İÇ HARCI MALZEMELERİ:
* 6 mantar
* 50 gr salam
* 50 gr sosis
* 50 gr sucuk
* 100 gr. kaşar peyniri
* kekik
HAZIRLANIŞI:
*Hamuru için un ,yaş maya zeytinyağı, tuz ve alabildiği kadar su ile hamuru hazırlayın.
* Doğrayıcının içine domates püresi, sarımsak, salça, zeytinyağı ve fesleğen püresini koyup
karıştırın.
* Hamurdan 4 beze kopartıp açın. Açtığınız hamurlar bir servis tabağı büyüklüğünde
olabilir.
* Hamurun alt ve üst yarısına sostan sürün. üzerine sırasıyla kaşar peyniri, salam, sucuk,
sosis ve tekrar kaşar peyniri rendesi koyun.
* Üzerine kekik serpip çiğbörek gibi kapatın.
* Kenarlarını elinizle bastırıp yine çiğbörek gibi kıvırın.
* 200 derecelik fırında pişirin.
*Fırından çıkar çıkmaz fırça ile zeytinyağı sürün.
* İncecik içi bol malzemeli nefis bir pizza.
******AFİYET OLSUN******
Yorumlar
Yorum Gönder