** 5 yumurta
** 1 su bardağı süt
** 1.5 su bardağı tozşeker
** 125 gr eritilmiş ılık margarin
** 2 nar
** 1 paket vanilya
** 2 su bardağı un
** 1 su bardağı pirinç unu
** 3 çorba kaşığı kakao
** 1 paket kabartma tozu
** 1 nar
** 1 su bardağı süt
** 1 paket kakaolu puding
ÜZERİ İÇİN:
** 1 nar
** 2 paket kremşanti
** 2 su bardağı soğuk süt
** 1 su bardağı rendelenmiş beyaz çikolata
HAZIRLANIŞI:
** Yumurtaları bir kaba kırın. şekeri ekleyip mikserle 5
dakika çırpın.
** Eritilmiş ılık margarin ve sütü ilave edin.
** Pirinç unu, un,
kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip pütürsüz bir karışım olana kadar
çırpın. ** Hamuru yağlanmış ortası delik kek kalıbına dökün.
** Önceden ısıtılmış 180
dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.
** Fırın ayarını 150 dereceye indirip 30
dakika daha pişirin.
** Keki fırından alıp kalıptan çıkarın. Soğumaya
bırakın.
** Krema için pudingi bir bardak süte ekleyip paketteki tarif gibi pişirin.
** Krema için pudingi bir bardak süte ekleyip paketteki tarif gibi pişirin.
** Ocaktan alıp karıştırarak ılındırın.
** Pastanın üzerini kaplamada
kullanacağınız kremşantiyi soğuk sütle koyulaşana kadar mikserle çırpın.
**
Buzdolabında 30 dakika bekletin.
** Narları soyup tanelerini ayıklayın.
** Keki enine 3 eşit dilime kesin.
** Keki enine 3 eşit dilime kesin.
** Dilimlerin aralarına puding sürüp nar tanelerini
serpiştirdikten sonra üst üste yerleştirin.
** Pastanın üzerini kremşanti ile
kaplayıp nar taneleri ve beyaz çikolata ile süsleyin.
** Dilimleyip servis yapın.
******AFİYET OLSUN******
Yorumlar
Yorum Gönder