MALZEMELER:

** 1,5 litre süt
** 18 çorba kaşığı toz şeker
** 3 çorba kaşığı un
** 3 çorba kaşığı nişasta
** 1 çorba kaşığı margarin
HAZIRLANIŞI:
** Kazandibi tatlımızı yapmaya başlarken ilk önce bir tencereye süt, toz şeker, un, nişasta koyarak karıştıralım.
** Tenceremizi ocağa alalım ve koyu bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
** Muhallebimiz pişince ocaktan alalım ve içine margarin ilave ederek çırpalım.
** Yaklaşık 10 dakika çırpalım.
** Başka bir tavada şeker konulur ve bu şeker yakılıncaya kadar kavuralım.
** Pişen muhallebimizi içine dökelim.
** Soğuyan muhallebimiz ters çevrilerek dilim dilim kesilir ve servis yapılır.
*****AFİYET OLSUN*****
** 1,5 litre süt
** 18 çorba kaşığı toz şeker
** 3 çorba kaşığı un
** 3 çorba kaşığı nişasta
** 1 çorba kaşığı margarin
HAZIRLANIŞI:
** Kazandibi tatlımızı yapmaya başlarken ilk önce bir tencereye süt, toz şeker, un, nişasta koyarak karıştıralım.
** Tenceremizi ocağa alalım ve koyu bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
** Muhallebimiz pişince ocaktan alalım ve içine margarin ilave ederek çırpalım.
** Yaklaşık 10 dakika çırpalım.
** Başka bir tavada şeker konulur ve bu şeker yakılıncaya kadar kavuralım.
** Pişen muhallebimizi içine dökelim.
** Soğuyan muhallebimiz ters çevrilerek dilim dilim kesilir ve servis yapılır.
*****AFİYET OLSUN*****
Yorumlar
Yorum Gönder