KAZAN DİBİ

MALZEMELER:

** 1,5 litre süt
** 18 çorba kaşığı toz şeker
** 3 çorba kaşığı un
** 3 çorba kaşığı nişasta
** 1 çorba kaşığı margarin

HAZIRLANIŞI:

** Kazandibi tatlımızı yapmaya başlarken ilk önce bir tencereye süt, toz şeker, un, nişasta koyarak karıştıralım.
**  Tenceremizi ocağa alalım ve koyu bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
**  Muhallebimiz pişince ocaktan alalım ve içine margarin ilave ederek çırpalım.
**  Yaklaşık 10 dakika çırpalım.
**  Başka bir tavada şeker konulur ve bu şeker yakılıncaya kadar kavuralım.
**  Pişen muhallebimizi içine dökelim.
**  Soğuyan muhallebimiz ters çevrilerek dilim dilim kesilir ve servis yapılır.
                *****AFİYET OLSUN*****

Yorumlar