** 1 kg. kiraz
** 2.5 su bardağı şeker
** 1 çorba kaşığı nişasta
** 1 kg. süt
** 1.5 su bardağı şeker
** 10 gr. salep
HAZIRLANIŞI:
** Kirazların saplarını ayıklayıp yıkayınız, daha sonra çekirdeklerini çıkarınız.
** Kirazları mikserden geçirerek şekerle karıştırınız.
** 1/2 su bardağı süt ayırıp kalan sütü ateşe koyunuz.
** Nişastayı, ayrılan sütle eziniz.
** Salebi şekerle karıştırınız.
** Nişastalı sütü ve şekerli salebi kaynayan süte ilave edip, 10 dakika pişiriniz.
** Şekerli kiraz püresini de katıp birkaç taşım kaynatınız.
** Soğuyunca buzluğa koyup ara sıra alt üst ederek dondurunuz.
******AFİYET OLSUN******
Yorumlar
Yorum Gönder