KİRAZLI DONDURMA

MALZEMELER:

**  1 kg. kiraz
**  2.5 su bardağı şeker
**  1 çorba kaşığı nişasta
**  1 kg. süt
**  1.5 su bardağı şeker
**  10 gr. salep

HAZIRLANIŞI:

**  Kirazların saplarını ayıklayıp yıkayınız, daha sonra çekirdeklerini  çıkarınız.
**  Kirazları mikserden geçirerek şekerle karıştırınız.
**  1/2 su bardağı süt ayırıp kalan sütü ateşe koyunuz.
**  Nişastayı, ayrılan sütle eziniz.
**  Salebi şekerle karıştırınız.
**  Nişastalı sütü ve şekerli salebi kaynayan süte ilave edip, 10 dakika pişiriniz.
**  Şekerli kiraz püresini de katıp birkaç taşım kaynatınız.
**  Soğuyunca buzluğa koyup ara sıra alt üst ederek dondurunuz.
         ******AFİYET OLSUN******

Yorumlar