MALZEMELER:
* 4 adet yufka
* 300 - 400 gr. kadar kıyma
* 2 adet soğan
* 1/2 çay bardağı ince bulgur
* Tuz,
* pul biber,
* karabiber
* 1/2 su bardağı ceviz içi
HARCI İÇİN:
* 1 su bardağı yoğurt
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* 2 adet yumurta
BULAMAK İÇİN:
* Süt ,
* Galeta unu
HAZIRLANIŞI:
* Kıymalı harç için önce kıymayı suyunu salıp tekrar çekene kadar güzelce kavurun. * Daha sonra doğranmış soğan ekleyerek biraz daha kavurun.
* Baharatları ve cevizi de ekleyin.
* Bulguru ayıklayıp küçük bir kasede bir miktar sıcak suyla ıslayın ve şişip yumuşamasını sağlayın.
* Kıymalı harca bulguru da ilave edin.
* Yufkanın birini tezgaha serin, üzerine yumurtalı harçtan sürün.
* Bir kat daha yufka serip ona da harçtan sürün.
* Yufkayı 12 eşit parçaya kesin.
* Oluşan üçgenlerin geniş kısmına kıymalı harçtan koyup sarın.
* (Yumurtalı harç yetmeyecek olursa tamamen bitmeden önce üzerine yoğurt veya süt ilavesi yaparak çoğaltabilirsiniz)
* Sardığınız börekleri önce süte, sonra galeta ununa bulayın ve tepsiye dizin. *Börekleri önceden ısıtılmış fırında 180-190 derecede üstleri kızarana kadar pişirin.
******AFİYET OLSUN*****
* 4 adet yufka
* 300 - 400 gr. kadar kıyma
* 2 adet soğan
* 1/2 çay bardağı ince bulgur
* Tuz,
* pul biber,
* karabiber
* 1/2 su bardağı ceviz içi
HARCI İÇİN:
* 1 su bardağı yoğurt
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* 2 adet yumurta
BULAMAK İÇİN:
* Süt ,
* Galeta unu
HAZIRLANIŞI:
* Kıymalı harç için önce kıymayı suyunu salıp tekrar çekene kadar güzelce kavurun. * Daha sonra doğranmış soğan ekleyerek biraz daha kavurun.
* Baharatları ve cevizi de ekleyin.
* Bulguru ayıklayıp küçük bir kasede bir miktar sıcak suyla ıslayın ve şişip yumuşamasını sağlayın.
* Kıymalı harca bulguru da ilave edin.
* Yufkanın birini tezgaha serin, üzerine yumurtalı harçtan sürün.
* Bir kat daha yufka serip ona da harçtan sürün.
* Yufkayı 12 eşit parçaya kesin.
* Oluşan üçgenlerin geniş kısmına kıymalı harçtan koyup sarın.
* (Yumurtalı harç yetmeyecek olursa tamamen bitmeden önce üzerine yoğurt veya süt ilavesi yaparak çoğaltabilirsiniz)
* Sardığınız börekleri önce süte, sonra galeta ununa bulayın ve tepsiye dizin. *Börekleri önceden ısıtılmış fırında 180-190 derecede üstleri kızarana kadar pişirin.
******AFİYET OLSUN*****
Yorumlar
Yorum Gönder