* 2 su bardağı kuru börülce
* 4 adet közlenmiş kırmızı biber
* 8 adet kornişon tursu
* 1 küçük konserve mısır
* 10-15 tane biberli yeşil zeytin
* yarım demet maydanoz
* yarım demet dereotu
* 4-5 dal taze soğan
* zeytinyağı
* limon
* nar ekşisi (isteğe bağlı)
HAZIRLANIŞI:
* Börülceleri bir gece önceden suya koyuyoruz.(zamanınız yoksa 2-3 saat bekletmenizde yeterli.Eğer bekletmezseniz pişmesi uzun sürüyor.Beklettiğiniz taktirde yarım saatte pişiyor)
* suda beklettiğimiz börülceleri derin bir tencereye alarak haşlıyoruz.
* Haşlanan börülcelerin içine yukarda yazdığım malzemeleri arzuya göre ilave edip iyice karıştırıyoruz.
* Limon ve zeytinyağla sos hazırladıktan sonra sosu da ilave ederek bir kere daha karıştırarak servis tabağımıza alıyoruz.
Yorumlar
Yorum Gönder