* 1 lt. tam yağlı süt (Sütün iyi kalitede olması önemli)
* 1 tatlı kaşığı salep (Hazır içilen saleplerden değil, saf salep tozu olmalı)
* 1 tatlı kaşığı mısır nişastası ya da pirinç unu
* 1,5 su bardağı toz şeker
* 2 limon kabuğu rendesi
* 1 adet limonun suyu
HAZIRLANIŞI:
* Salep, nişasta ve 2 kaşık toz şekeri karıştırın.
* Daha sonra bir bardak süt ilavesi ile karışımı çözün ve bir kenarda bekletin.
* Sütü derince bir tencereye alın ve kaynatın.
* Kaynamakta olan süte kalan toz şekeri ekleyin.
* Daha sonra hazırladığınız karışımı yavaş yavaş çırparak ilave edin.
* Sütü kısık ateşte yaklaşık 35-40 dakika büyük bir servis kaşığı ya da kepçe ile ara ara savurarak karıştırın ve bu şekilde kaynatın. (Savurarak karıştırmak önemli bir püf noktasıdır.)
* Ocağın altını kapattıkdan sonra yine 5 dakika ara ile ılıyana kadar karıştırın.
* Soğumaya yüz tutmuş olan dondurmaya limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ilave ederek tekrar karıştırın.
* Ağzını kapatın ve buzdolabınızın dondurucu bölümüne kaldırın.
* Dondurucudaki dondurmayı 1-2 saatlik aralarla çıkarın ve mikserle çırpın.*
* (Dilerseniz mikser yerine savura savura kaşıkla da çırpma işlemini yapabilirsiniz.)
* Dondurma mikserle çırpamayacağınız kadar katılaşınca bu sefer büyük bir servis kaşığıyla döverek çırpmaya devam edin.
* Dondurmayı kıvama gelene kadar bu şekilde derin dondurucudan çıkarıp karıştırmaya devam edin. * Artık kaşıkla karıştıramayacağınız zaman dondurma zaten olmuştur.
*******AFİYET OLSUN*******
Yorumlar
Yorum Gönder