* 1 paket margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
* 2 yumurta
* 2 paket mısır nişastası
* 1 su bardağından çok az eksik toz şeker
* 1 kabartma tozu
* 2 su bardağından biraz eksik un
* 2 yemek kaşığı kakao
* son olarak soda şişesi veya gazoz şişesi
HAZIRLANIŞI:
* Geniş bir karıştırma kabına, şekeri, yumurtayı ve margarini koyuyoruz mikser ile beyazlaşıp krema gibi olana kadar karıştırıyoruz.
* Daha sonra nişastamızı karışıma ekliyoruz ve biraz daha karıştırıyoruz.
* Şimdi yoğurma işlemine geçiyoruz.
* Karışımımızı el yordamı ile yoğuruyoruz.
* Daha sonra elemiş olduğumuz unu ve kabartma tozunu da ekliyoruz iyice yoğuruyoruz.
* Hamur elimize yapışmayı bırakana kadar yoğuruyoruz.
* Şimdi hamurumuz hazır. Geri kaldı mantar görünümü vererek pişirmeye.
* Hamurlarımızdan ceviz tanesi kadar büyüklükte top top yapıp tepsimize hepsini sıralıyoruz.
* Dikkat edeceğimiz husus tam yuvarlak olmalı.
* Daha sonra kakaomuzun çay tabağına döküyoruz.
* Ardından soda şişesi ve gazoz şişesi artık ne bulursanız.
* Ama soda şişesi şeklinde olmalı ağzı.
* Kuru halde şişenin ağzını kakao dolu çay tabağımıza batırıyoruz ve ardından yuvarlak hamurlarımıza bastırıyoruz.
* Hamurlarımız bu şekilde mantar şeklini alacaktır.
* Çok bastırmayalım piştikten sonra çatlamalar olabiliyor.
* Daha sonra hazır olan tepsimizi önceden hazırlamış olduğumuz 175 derecelik fırınımıza koyup pişiriyoruz.
* Kurabiyemiz servise hazırdır.
*******AFİYET OLSUN******
Yorumlar
Yorum Gönder