MANTAR KURABİYE

MALZEMELER:

* 1 paket margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
* 2 yumurta
* 2 paket mısır nişastası
* 1 su bardağından çok az eksik toz şeker
* 1 kabartma tozu
* 2 su bardağından biraz eksik un
* 2  yemek kaşığı kakao
* son olarak soda şişesi veya gazoz şişesi



HAZIRLANIŞI:

* Geniş bir karıştırma kabına, şekeri, yumurtayı ve margarini koyuyoruz mikser ile beyazlaşıp krema gibi olana kadar karıştırıyoruz.
*  Daha sonra nişastamızı karışıma ekliyoruz ve biraz daha karıştırıyoruz.
*  Şimdi yoğurma işlemine geçiyoruz.
*  Karışımımızı el yordamı ile yoğuruyoruz.
* Daha sonra elemiş olduğumuz unu ve kabartma tozunu da ekliyoruz iyice yoğuruyoruz.
*  Hamur elimize yapışmayı bırakana kadar yoğuruyoruz.
* Şimdi hamurumuz hazır. Geri kaldı mantar görünümü vererek pişirmeye.
* Hamurlarımızdan ceviz tanesi kadar büyüklükte top top yapıp tepsimize hepsini sıralıyoruz.
* Dikkat edeceğimiz husus tam yuvarlak olmalı.
* Daha sonra kakaomuzun çay tabağına döküyoruz.
*  Ardından soda şişesi ve gazoz şişesi artık ne bulursanız.
*  Ama soda şişesi şeklinde olmalı ağzı.
*  Kuru halde şişenin ağzını kakao dolu çay tabağımıza batırıyoruz ve ardından yuvarlak hamurlarımıza bastırıyoruz.
*  Hamurlarımız bu şekilde mantar şeklini alacaktır.
*  Çok bastırmayalım piştikten sonra çatlamalar olabiliyor.
*  Daha sonra hazır olan tepsimizi önceden hazırlamış olduğumuz 175 derecelik fırınımıza koyup pişiriyoruz.
* Kurabiyemiz servise hazırdır.
        *******AFİYET OLSUN******
 

Yorumlar