MARMELATLI KURABİYE

MALZEMELER:
 
* 125 gram margarin
* 2.5 su bardağı un
* 1/2 su bardağı ince çekilmiş fındık
* 1/2 su bardağı pudraşekeri
* 1 adet yumurta
* 1 tatlı kaşığı vanilya
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* 5 yemek kaşığı kayısı marmeladı( isteğe bağlı marmelat kullanabilirsiniz)
 
ÜZERİ İÇİN:
 
* Tarçın

* Pudraşekeri

HAZIRLANIŞI:
* İlk olarak unumuzu hamur kabımıza koyuyoruz.
* Margarini güzelce ısıtarak erittikten sonra unumuzun orta kısmını havuz şeklinde açıyoruz.
*  Sonra bu şeklin içerisine yumurtamızı eritilmiş margarinimizi pudra şekerimizi vanilyamızı kabartma tozumuzu ve fındığımızı ekleyerek birlikte yoğuruyoruz.
*  Daha sonra hamurumuzdan fındık büyüklüğünde toplar kopararak kurabiyemize şekil veriyoruz. *Şeklini vermiş olduğumuz kurabiyeleri fırın tepsimize güzelce diziyoruz.
* Daha önceden ısıtmış olduğumuz 180 derecelik fırınımızda yaklaşık olarak 20-25 dk.
* Aralığında pişiriyoruz.
* Soğumasını bekliyoruz ve soğumuş olan kurabiyelerimizin her iki kurabiyemizin alt taraflarına marmelat sürerek sırt sırta denk gelecek şekilde sıralıyoruz.
* Üstüne pudra şekerimizi ve tarçınımızı serpiştiriyoruz.
*  Kurabiyemiz servise hazırdır.
                    *******AFİYET OLSUN*******

Yorumlar