
** 2 su bardağı pirinç,
** tatlı şalgam suyu,
** Yarım demet dereotu,
** Yarım demet maydanoz,
** 6-7 adet severseniz daha fazla yeşil soğan,
** 8-9 adet minik minik doğranmış kornişon,
** 1 çay kaşığı toz şeker,
** Pilav için yeterli sıvıyağ
** 1 tatlı kaşığı bal zamik sirke,
** 1 yemek kaşığı nar ekşisi
** karışımı kavanozda iyice çalkalayın.
HAZIRLANIŞI:
** Her zaman pilavınızı nasıl yapıyorsanız öyle başlayın.
** 2 su bardağı pirinç,2 su bardağı şalgam suyu çekiyor.
** Yağdan çalmak serbest çünkü pilavımızda ekşilik ve dereotu-maydonoz-yeşil soğan üçlüsü hakim olacak.
** Toz şeker ve tuz
** pilavımın suyunu çekip göz göz olmasını bekliyoruz.
** 1-2 saat demlenip ılındıktan sonra ince ince kıyılmış dereotu,maydonoz,yeşil soğan ve kornişonu ekleyip harmanlıyoruz.
** Sıra balzamik sirke,nar ekşisi karışımı eklemeye geliyor.
** Misafir gelinceye kadar şekil alabileceği bir kaba aktarıyoruz.
Yorumlar
Yorum Gönder