MOR PİLAV

MALZEMELER:

**  2 su bardağı pirinç,
**  tatlı şalgam suyu,
**  Yarım demet dereotu,
**  Yarım demet maydanoz,
**  6-7 adet severseniz daha fazla yeşil soğan,
**  8-9 adet minik minik doğranmış kornişon,
**  1 çay kaşığı toz şeker,
**  Pilav için yeterli sıvıyağ
**  1 tatlı kaşığı bal zamik sirke,
**  1 yemek kaşığı nar ekşisi
**  karışımı kavanozda iyice çalkalayın.




 
 
 
 
 
 
 
HAZIRLANIŞI:
 
 
 
 
** Her zaman pilavınızı nasıl yapıyorsanız öyle başlayın.
** 2 su bardağı pirinç,2 su bardağı  şalgam suyu çekiyor.
** Yağdan çalmak serbest çünkü pilavımızda ekşilik ve dereotu-maydonoz-yeşil soğan üçlüsü hakim olacak.
** Toz şeker ve tuz
**  pilavımın suyunu çekip göz göz olmasını bekliyoruz.
** 1-2 saat demlenip ılındıktan sonra ince ince kıyılmış dereotu,maydonoz,yeşil soğan ve kornişonu ekleyip harmanlıyoruz.
 
** Sıra balzamik sirke,nar ekşisi karışımı eklemeye geliyor.
** Misafir gelinceye kadar şekil alabileceği bir kaba aktarıyoruz.
 
 
 
 
 

Yorumlar